Telefonszervizben buli is lehet a diákmunka

Kisgyerekkorom óta egy nagyon válogatós ember vagyok, és ezt mindenki fel is hánytorgatja nekem. Az én válaszom pedig mindig az, hogy bár ellenkezni nem tudok, legalább beismerem. Tudom, hogy ez nem egy jó tulajdonság és próbálok is rajta minél jobban változtatni, azonban nehéz úgy, hogy így éltem egész életemben.

Tudtam, hogy az igazi problémák akkor merülnek majd fel igazán ebből adódóan, amikor különköltözök és önálló életet fogok élni. Ez nem is lett másképp, hiszen, amikor az egyetem miatt kiköltöztem otthonról és szembesültem az önálló élet dolgaival, szabályosan el voltam veszve.

Ez csak tovább fokozódott azonban, amikor először munkát kellett keresnem. Szüleim naponta küldték a különböző álláshirdetéseket és én is állandóan a diákszövetkezetek platformjait nézegettem, azonban semmit sem találtam, ami tetszett volna. Amikor már hetek óta húzódott az álláskeresés, szüleim nagyon idegesek voltak rám. Anyukám azt mondta, hogy nem értek máshoz, mint a telefonozáshoz meg a problémázáshoz, mint a mai fiatalok nagy százaléka. Ez a viszonylag sértő mondat volt az, ami végül segített megtalálni álmaim diákmunkáját.

Ezután találtam egy diákmunka hirdetést a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán, amiben egy telefonos szervizbe kerestek eladó munkatársat. Végül is itt telefonokkal és problémákkal kell foglalkoznom, így anyukám sem mondhatja, hogy nem megfelelő az állás nekem. Nem húztam az időt, jelentkeztem az állásra. Ehhez meg kellett adnom a nevem, e-mail címem, telefonszámom, valamint az önéletrajzomat is fel kellett töltenem pdf formátumban. Ezután felvették velem a kapcsolatot az iskolaszövetkezettől és egy telefonos interjú keretében konkrétabban egyeztettünk a munkalehetőségről.

Mivel semmilyen probléma nem merült fel időközben, így továbbították az adataimat a cég felé, akik be is hívtak egy kisebb interjúra. Még sosem voltam ilyenen, és nagyon izgultam, hogy kifog majd rajtam, végül azonban remekül alakult és megkaptam az állást.

Az iskolaszövetkezetnél mindenki nagyon segítőkész és kedves volt velem, valamint az adminisztrációs folyamat nagy részét is ők intézték, így sok terhet levettek a vállamról. Miután én beregisztráltam hozzájuk és megadtam minden további szükséges adatot, ők kiállítottak minden dokumentumot, amit nekem csak alá kellett írnom elektronikusan.

A munkát nagyon megszerettem már az első napon, ez bármilyen meglepő is volt számomra. Mindig ketten vagyunk egy műszakban. Egy szervizelő kolléga, illetve én, aki a telefonos kiegészítők eladásával és a szervizelésre hozott telefonok adminisztrációjával foglalkozik.

Az iskolaszövetkezetnél a jelenléti ív vezetésével és leadásával sincs gond, én is és ők is mindig tartjuk a határidőket. A jelenléti ív az oldalukon található, így nekem csak le kell töltenem, gondosan beírnom mindent és elküldeni nekik minden hónap első napjáig.

Anyukámék azóta is hálásak a TopiWork csapatnak, hogy álláshirdetésük megoldotta a problémánkat, és én is, hogy a legjobb diákmunka ajánlatot találtam meg náluk. Nézz körül oldalukon te is, ha diákmunkát keresel, hiszen lehet, hogy ott rejlik a legjobb lehetőség számodra.