Éltető energiák mozgósítása a telefonos kapcsolattartásból az addiktológia magánklinikában

Napjainkban nehezen tudjuk elképzelni az életünket a mobilunk nélkül. És persze egész más szerepet játszanak újabban a mobiltelefonok, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Egyrészt az okoskészülékek elterjedésével számtalan applikáció segíti a legkülönbözőbb tevékenységeinket. Ilyenek például a tanulást segítő és az idegen nyelvi alkalmazások, a különböző tennivaló-lista kezelők fejlett naptárrendszerbe ültetve vagy az irodai feladatokat megkönnyítő office applikációk. Másrészt teret hódított a mobilnet, hiszen szinte minden számlacsomaghoz kisebb-nagyobb ingyenes adatforgalom is tartozik. Ennélfogva nélkülözhetetlenné váltak a mobilunkon például a közösségi oldalak alkalmazásai, a chat felületek és a mobilbank szolgáltatások.

Mobil nélkül? Mint oxigén nélkül

Éppen ezért nehezen tudjuk már azt is elviselni, ha akár csak pár órára meg kell válnunk a mobilunktól. Nem hogy napokra…! Egy gyors telefonszerviz munkájának mindenki örül. Főként akkor, ha a mindennapos kommunikáció életbevágó fontosságú az illető számára. Ilyen lehet egy addiktológia magánklinika betegeinek az esete is. Mivel hosszú időre kénytelenek fizikailag elszigetelődni a hozzátartozóiktól, minden típusú rehabilitációban lehetőséget biztosítanak a napi kapcsolattartásra. Ez segíthet a páciensnek a motivációja fenntartásában, az elhivatottságának megerősítésében, a nehézségek elleni küzdelemben életerővel való felvérteződésében.

Jó tudni, hogy a telefonszervizek azonnal a bajba jutott mobilok és gazdáik segítségére siethetnek akár a legeldugottabb addiktológia magánklinika környezetben is. Ilyen, a közeli településtől is szinte hermetikusan elzárt rehabilitációs helyszínen működtet terápiákat a felepulok.hu csapata is. Szigorú napirend biztosítja a 28 napos felépülési programba bekerülő kliensek fejlődését az azonnali vágyteljesüléssel szembeni kiszolgáltatottság leküzdése területén. Ebbe a napirendbe illesztik be a családtagokkal, barátokkal történő rendszeres kapcsolattartást. Az erre szánt rövid időben szippanthatja magába a páciens a támogató háttér nyújtotta erőforrásokat az addiktológia magánklinikában.

Nehogy kimaradjon!

Ennek hatékonysága nem múlhat egy műszaki meghibásodáson! Egy elromlott mobiltelefont azonnal meg kell tudniuk javítani, hogy lehetőség szerint még egyetlen napra se essen el a lehetőségtől a kliens. Rossz hatással bírna, ha napokra el kellene szakadnia az éltető beszélgetésektől, a biztatástól, a szerető háttér kifejezési formáitól. Ebben az intenzív időszakban nagyon fontos, hogy a rengeteg változás közepette, ami az illetőben végbemegy, legalább ez a dolog nyújtson biztos támaszt.