A súrolót nem tudjuk visszaváltani

Régóta egy telefonszervizben dolgozom. Mielőtt még azt gondolná a kedves olvasó, hogy ez menő dolog, ki kell ábrándítsam: korántsem az.

Egymás után érkeznek hozzánk a fárasztóbbnál fárasztóbb kérdések, na és természetesen, van, hogy háromszor kell elmondani ugyanazt a vevőnek, és látszik rajta, hogy még akkor sem világos számára teljesen a helyzet.

Ezért persze, nem lehet hibáztatni senkit: én sem úgy születtem, hogy már szakértő voltam a telefon-témában.

Mindenesetre azért, néha jól esne, hogyha azt érezném, hogy megértik, amit mondok: elvégre mégiscsak azért dolgozom ott, hogy segítsek.

Azon szoktam gondolkozni, hogy mi lett volna, ha például egy Egytárcsás súrolóról kellett volna nekik magyarázni: vajon akkor se értenének semmit az elhangzottakból, vagy éppen ellenkezőleg, teljesen világos lenne számukra minden.

Ezért úgy voltam vele, hogy próbát teszek: mindent elolvasok egy tisztességes súrolóról, és a legközelebbi bárgyú kérdésnél azt fogom válaszolni az adott telefon leírása helyett.

Így találtam rá a greenwaykft.hu nevű oldalra, ahol megismerkedhettem a a TASKI ergodisc 165 nevezetű géppel: megtudtam róla, hogy egy kivételesen megbízható Egytárcsás súroló, amely sokoldalú tisztítási folyamatokra, valamint kristalizálásra is alkalmazható.

Utóbbiról persze, fogalmam sem volt, hogy mit is takar pontosan, de úgy voltam vele, hogy hitelesebb lesz az előadásom, ha én magam sem értem majd az egészet.

Az említett súrolót a fentieken kívül használhatjuk még sikálásra, alaptisztításra, polírozásra, parketta-tisztításra, valamint samponos szőnyegtisztításra is.

Külünleges, ergonomikus kialakításának köszönhetően formatervezett irányítókarral és állítható magassággal rendelkezik, ráadásul rendkívül alacsony zajszinttel dolgozik, így nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül még a holtak is feltámadnak súrolás közben.

Mindezen kívül pedig egyedülállóan biztonságos Egytárcsás súrolóról van szó: a zárt irányítókar megóvja a kezünket, a dupla szigetelés és biztonsági zár pedig az elektronikai veszélyektől is távol tart bennünket.

Ha mindez még nem lenne majd elég az értetlenkedő vásárlóknak, akkor majd hozzáteszem azt is, hogy milyen egyszerű működtetni a greenwaykft.hu adott súrolóját, ráadásul, a kiegészítők rögzítése nem igényel semmilyen speciális szerszámot.

Hosszas kutakodásaim után, úgy voltam vele, hogy már készen állok a “kísérletre”: Elhatároztam, hogy másnap reggel az első adandó vevőt megtréfálom ezzel a furcsa, ám részletes válaszadással.

Legnagyobb szerencsémre, ez egészen hamar meg is valósult: egy középkorú úr éppen patáliát akart nálunk csapni, mivel szerinte nem megjavítottuk, hanem egyenesen elrontottuk a telefonját.

Hozzátenném – egyfajta mentségként – , hogy a szóban forgó úriembernek legalább 15 éves készüléke van, amit már legalább 8 évvel ezelőtt el kellett volna ásni egy kert végében, de azt hiszem, ez mellékes körülmény, a vevőnek mindig igaza van.

Mosolyogva kezdtem el neki magyarázni TASKI ergodisc 165 változatos súroló funkcióit, a rendkívül egyszerű irányíthatóságát, valamint magát a greenwaykft.hu-t.

Legnagyobb meglepődésemre, minden harag elszállt az arcáról, és kíváncsian tette fel az újabbnál újabb kérdéseket a súrológépről.

Sosem gondoltam volna, hogy a saját fegyverem fog legyőzni: az úr valószínűleg rájött a fondorlatos ötletemre, és beszállt a tréfába.

Ez olyan jól sikerült neki, hogy a beszélgetés végére azt kívántam, bárcsak tényleg vettem volna egy Egytárcsás súrolót a greenwaykft.hu-ról: akkor most feltakaríthatnám magam után ezt a helyzetet.