A régi-új mobilomról rendeltem szappan alapanyagot

Már úgy a szívemhez nőtt a kis telefonom. Tudom, hogy van olyan, aki szinte szezononként cserélgeti őket, de én nem ez a típus vagyok. Én még a kis felületi sérüléseket is tudom rajta szeretni, mert attól is különleges lesz, olyan, ami csak az enyém, és sok-sok más okosteló közül is megismerném. Az azonban már bennem sem indít el pozitív érzéseket, amikor történik egy kicsit nagyobb baleset a szokásosnál, és betörik mondjuk az egész kijelző, vagy éppen az üveg hátlap repedezik szét. Nos, az elmúlt években már mindkettő megesett velem, és sajnos most az utóbbi van porondon. Pedig csak egy pillanatra tettem le a kezemből a polcra, és valahogy lebucskázott róla, el sem hittem… Egészen szép és egyedi mintázatot ad ki, ahogy berepedezett a készülék egész hátulja, na meg a széleknél szinte szilánkosra tört, úgyhogy ott azóta is esnek ki szépen a darabok.

Szerencsére el volt mentve már jó ideje a telefonkönyvemben a közeli szerviz száma, ahol már a barátaim mobiljait is jó párszor helyrepofozták az elmúlt években, szóval nem volt kérdés, hogy most is hozzájuk fogok fordulni. Korrekt áron és jó határidőkkel dolgoznak. Reméltem, hogy ez a szitu se fogja elvinni a fél vagyonomat, na meg nem szerettem volna sokáig hiányolni a mobilom, akkor se, ha esetleg kapok cseretelót. Ezért először inkább megérdeklődtem tőlük, hogy helyben elvégezhető-e a dolog, és van-e készleten minden szükséges eszköz hozzá. Szerencsémre mindkét kérdésre igen volt a válasz, úgyhogy gyorsan le is beszéltük, hogy még aznap megyek hozzájuk. Úgy voltam vele, hogy akkor már ránézhetnének arra is, hogy vajon miért szürkül el néha a kijelző, mintha hirtelen lecsavarnák a beállított színintenzitást a készüléken. Mint mindig, most is profi munkát végeztek. Maximálisan rendben volt minden. Persze lassan tudom, hogy érik egy új készülék, de egyelőre még ragaszkodom ehhez a régihez… Aztán majd alakulnak a dolgok úgyis.

Már csak azért is ilyen fontos számomra a telóm, mert a legtöbb dolgot innen intézem. Például az egyik kedvenc webshopom, ami egyfajta kreatív beszerzőhely, szintén mindig kéznél van így, hála a modern technológiának. A Pipere portánál mindig azt a minőséget és szolgáltatást kapom, amire számítok, és soha nem volt még semmilyen problémám sem a termékekkel, sem a kiszállítással. De mit is takar pontosan, hogy Pipere porta? Nyugi, kifejtem, ha már így bedobtam ezt a témát (de imádok olyan helyeket ajánlani, amik nekem is beváltak)! A Pipere porta részben szappan alapanyag bolt, részben illó- és illatolajokat, emellett gyertyaöntéshez és kozmetikumok keveréséhez szükséges eszközöket és alapanyagokat forgalmazó üzlet. Nem túlzok, ha azt mondom, számomra az egyetlen szappan alapanyag bolt, azaz pontosabban online áruház, ami hosszabb távon is bevált és nem kellett benne csalódnom.

A Pipere portának egyébként van fizikai boltja is, mégpedig a fővárosban, ahol személyesen is meg lehet az árukészletet tekinteni – szerintem az illatok esetében különösen fontos, hogy élőben is le lehet őket tesztelni, kinek mi a szimpatikus, mennyire passzol az elképzeléséhez. Az üzlet egyébként hétfő és csütörtök között tart nyitva, délután, mindössze alig pár órát, úgyhogy talán nem csak annak érdemes az online shopot böngészni, aki nem Budapesten, hanem távolabb él, hanem annak is, akinek a napirendjébe sokkal jobban illeszkedik az, hogy a neten adja le a rendelését.

Ha már netes rendelés, akkor szerintem fontos beszélnünk a fizetési lehetőségekről, azok biztonságáról, valamint a kiszállítási módokról is és a rugalmasságról. Én tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az egészről, szerintem nagyon jó szervezett, bonyodalmaktól mentes az egész folyamat. Az a fizetési forma, ami számomra a leginkább bevált az idők során, nem más, mint a kártyás fizetés, így első körben mindenki másnak is ezt tudom javasolni. A fizetés a CIB Bank biztonságos rendszerén keresztül történik, a kártyaadatok minden esetben védve vannak. A másik – felár nélküli – opció az előre utalás, amikor is közvetlenül a bankszámlaszámukra tudjuk utalni az adott összeget, ebben az esetben a közleményben pedig a rendelés számát kell feltüntetni. A harmadik opció pedig az utánvétes fizetés, aminek egyrészt házhoz történő szállítás és csomagpontos átvétel esetén még egy 650 Ft-os költsége is van pluszban, másrészt csomagautomatáknál csak a kártyás fizetés megoldható – ha pedig úgyis kártyával fizetsz, akkor már miért ne rendeznéd előre a költségeket? A legfontosabb tudnivaló mégis az ezzel a fizetési lehetőséggel kapcsolatban, hogy csak és kizárólag az 5 ezer forint feletti vásárlásoknál tudjuk igénybe venni.

A szállításnál – ahogyan részben már említettem is – szintén többféle mód áll a vásárlók rendelkezésére. Egyfelől a boltjukban is át tudjuk venni a rendelést, és ott akár a helyszínen is tudunk fizetni, de aki messzebbre rendel, annak a házhozszállítás, a csomagpont és a csomagautomata opció. Utóbbi kettő az ország több száz pontján található meg, úgyhogy akinek a házhoz történő kiszállítás valamiért nem opció, biztos lehet benne, hogy így is komfortosan meg fogja tudni oldani a csomag átvételét.

szappan alapanyag bolt

A részben szappan alapanyag bolt, részben egyéb DIY-projektek ellátója, azaz a Pipere porta tehát számomra abszolút egy olyan üzlet, amit bárkinek bizalommal tudok ajánlani, mert nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. Az árakról ugyan még nem nagyon beszéltem, de szerintem teljesen megfizethetők a termékeik, a minőséget és a felhozatalt tekintve pedig kifejezetten barátiaknak mondhatók az áraik.

A kedvencem egyébként az oldalon a sok segédanyag, amit elérhetővé tettek azok számára, akik még nem annyira jártasak például a szappankészítés folyamatában. Szerintem nagyon jól tud jönni az embernek az ilyen segítség, még akár akkor is, ha már tapasztaltabb. Többféle módon is segítséget kapunk ráadásul. Akinek az a szimpatikusabb, az oktatóvideók formájában tudja elsajátítani a szakmai fortélyokat és megfigyelni a részleteket, aki pedig inkább olvasgatna, annak ott vannak a különböző témában született blogbejegyzések. Biztos vagyok benne, hogy mindkettő, azaz a blog és a videók is nagy szolgálatot tesznek, akár fürdőbombát, akár krémet vagy szappant készítene az ember.

Másfelől engem nagyon tud motiválni is, hogy belefogjak! Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de ilyenkor azt érzem kicsit, hogy egy közösséghez tartozom, és egy olyan hobbiban – sokaknak talán szakma – osztozom másokkal, ahol kiélhetem a kreatív indíttatásaimat, valamelyest ki is tudok kapcsolni – persze attól résen kell lenni pár dologgal és figyelni, pl. arányok -, és közben még valami hasznosat is hozok létre.

Bízom abban, hogy ezzel a kis bemutatóval ti is kedvet kaptatok a dologhoz, na meg a Pipere porta oldalához!