A tanulságos telefontörés

A minap iszonyú méreg öntött el, amikor sikerült összetörnöm a telefonom. Nemrég vettem, és ráadásul úgy repedt darabokra a kijelző, hogy az már használhatatlanná vált ilyen formában.
Duzzogva vittem a telefon szerelőzhöz, aki persze boldogan elvállalta egy kisebb vagyonért az azonnali javítást.

-Miért nem jelented a biztosítónak az esetet?- tette fel a kérdést a haverom, Zoli. Tágra nyílt szemekkel bámultam rá, nem értettem, hova, milyen biztosítónak kellene ezt bejelenteni.
-Tudod, vannak már olyan lakásbiztosítások, melyeket ki lehet terjeszteni az okos eszközökre is, és ilyen károk esetén részben vagy egészben megtérítik a kárt.
Tudatlanságom próbáltam ugyan leplezni. Nem tudom, sikerült-e, de végül Zoli mondta, hogy a pannonsafe lakásbiztosítást ajánlja, ha valami jobbra szeretnék váltani.

Jobban utánajártam a témának, hiszen pont évforduló előtt álltam a lakásbiztosítás terén.
A pannonsafe oldala tetszett, nagyon átlátható és könnyen kezelhető volt a mostani biztosítóm weblapjával szemben. Innen tudtam meg, hogy szolgáltatásuk nagyon széles körű, nem csak lakásbiztosítással, hanem számos egyébbel is foglalkoznak a biztosítási szférában. Sőt, még hitelügyintézést is vállalnak!

Tetszett a cég múltja, kiterjedt partnerhálózata. A tény, hogy csakis a legjobb biztosító társaságokkal állnak kapcsolatban, egyfajta garancia volt a szememben arra, hogy ők maguk is biztosan kiemelkedő színvonalon kell, hogy végezzék a munkájukat. Másképp nem menne, egy világszerte ismert biztosító nem áll kapcsolatban kókler közvetítőkkel.

Minden termékcsoportról részletes leírás van az oldalon. A pannonsafe lakásbiztosítás részénél például A-tól Z-ig le van írva minden, ami egy biztosításkötés során fontos lehet.
Innen tudtam meg, hogy akár egy albérletre is lehet biztosítási védelmet kérni, valamint számos plusz fedezet bevehető egy-egy programba. Ezekhez képest az én meglévő biztosításom csupán egy fapados járatnak tűnt.

A pannonsafe lakásbiztosítást online is meg lehet kötni. Erre egy fantasztikus funkció, az online kalkulátor lett kifejlesztve.
Az online biztosításkötés egy rendkívül kényelmes folyamat, és semmivel sem kedvezőtlenebb, mintha személyesen járnánk utána. Sőt, bizonyos esetekben még kedvezményt is kaphatunk ezáltal.
A felületen kiválaszthatjuk, hogy milyen plusz fedezeteket kérünk, és megadhatjuk a lakásunk pontos adatait is. Ezek által teljesen egyénre szabott ajánlatokat dob majd ki a rendszer, és nem sablonmegoldásokat.

Az általam kalkulált új biztosítás sokkal kedvezőbb volt, mint a meglévő. Nem csak azért, mert több dolgot tartalmazott, hanem mert még egy kicsit kedvezőbb áron is sikerült kihozni, mint a mostanit.
Gyorsan meg is kötöttem, a régit pedig felmondtam. Apropó, felmondás! Örülök, hogy ezt a témát sem hagyták ki az oldalról, ugyanis így könnyűszerrel el tudtam intézni a régi biztosítás megszüntetését is.

Igazán örülök, hogy hallgattam Zolira, ugyanis most már egy olyan biztosításom van, ami valóban véd a károk ellen, és minden olyan pluszt is bele tudtam tenni, amire csak szükségem lehet!