Az energetikai tanúsítvány érvényessége és fontossága

Az energetikai tanúsítvány nagyon fontos, hiszen enélkül nem értékesíthető egy eladni kívánt ingatlan. Én ezt nem tudtam a múlt héten történt telefonszerviz látogatásomig. Itt, amíg várakoztam, a kedves eladó srác cseverészett nekem. Arról volt szó, hogy most fog saját üzlethelyiséget venni, és önálló bizniszt indít a telefon javítással. Meg voltam lepve, hogy ehhez is kelleni fog energetikai tanúsítvány, mivel ingatlan vásárlásról van szó. Az energetikai tanúsítványból mindig kell egy példányt kapnia az új tulajdonosnak, és erre általában az ügyvédek is figyelmeztetni szoktak eladás előtt. Az e-tanusitas.eu cég által végzett energetikai tanúsítvány érvényessége tíz évre tehető, ami nagyon előnyös.

Miért az e-tanusitas.eu-val készítsük el az energetikai tanúsítványt?

A telefonos srác említette is, hogy ő az e-tanusitas.eu céget hallotta nagyon megbízhatónak és gyorsnak. Első lépésként csak fel kell hívni őket, és jelezni, hogy mennyire sürgős az energetikai tanúsítvány beszerzése. Ezek után ők ehhez mérten igyekeznek majd a lehető legprofibban elintézni az ügyet. Minden nap reggel nyolc órától egészen este nyolc óráig lehet őket telefonon keresni, de amennyiben nagyon sürgős a helyzet, akkor akár hétvégén is elérhetőek. Hiszen sokszor ezen az egy dolgon múlhat egy ingatlan értékesítése, ami óriási kellemetlenséget okozhat az eladónak. Ne hagyjuk csak ennyin múlni, inkább időben intézzük el az energetikai tanúsítvány beszerzését, de ha ez nem sikerül, akkor keressük bizalommal az e-tanusitas.eu céget. A cég hozzáértő szakemberei mindenben készséggel állnak rendelkezésre, minden fontos információt felírnak, ami később szükséges lehet.

Második lépésként a helyszíni felmérés következik. Vagyis a cég által kiküldött profi szakember megtekinti és ellenőrzi az adott ingatlant. A mérnök kolléga már ismerni fogja az irodai tájékoztatás alapján az ügyfél legfontosabb adatait. Az országban bármely pontra kiszállnak, és csak akkor számítanak fel ezért külön díjat, hogyha sokórás autózás árán érhető csak el az ingatlan helyszíne.

A felmérés alatt a szakértő mérnök felméri, hogy az ingatlannak hol vannak lehűlő pontjai. Hogy milyen a nyílászáról minősége, és azt is, hogy milyen a ház vagy lakás tájolása. Ezen felül ellenőrzésre kerül a padló, a födém, a fűtési rendszer állapota és végül a melegvíz-ellátó rendszer. A gyorsabb ügyintézés érdekében praktikus a helyrajzi számot előre kikészíteni a munkatárs számára. Sőt előnyös, ha az ingatlannak a tervdokumentációja is előkerül addigra, mire a felmérés készül.

Egy napon belül készhez kapjuk a tanúsítványt

Ezek után elkészül a várva várt tanúsítvány, amely energetikai tanúsítvány érvényessége tíz év. Az egész ország területére kiküldik GLS futárral az elkészült dokumentumot. Viszont, hogyha inkább környezetbarát megoldást választanánk, akkor erre is gondolt a cég, és lehet e-mailben kérni a tanúsítványt. Ez egyébként nem csak zöldebb, de gyorsabb megoldás is, így szintén egy nap alatt hozzájuthatunk az energetikai tanúsítványhoz. Mindegy milyen ingatlant szeretnénk értékesíteni, legyen az egy üzlethelyiség, egy lakás vagy családi ház, az energetikai tanúsítvány hiányában, nem fogjuk tudni eladni. Érdemes előre gondolkodni, és időben elkészíteni a szükséges dokumentumot. Amennyiben elfelejtettük, akkor pedig az e-tanusitas.eu honlapján hamar egyeztessünk egy alkalmas időpontot, nehogy ezen múljon az üzlet.