Ha valami igazán különlegesre vágysz a nagy napon, ott a selfie gép

Szerencsére amióta sikerült egy új üzlethelyiség bérleti jogát megszereznünk a belvárosban, csak még jobban megy a telefonszerviz bolt, így a pluszköltség bőven kifizetődik. A régi ügyfeleink is megmaradtak, így lassan ott tartunk, hogy mivel annyi munka jön be, lehet, hogy fel kell vennünk még egy új kollégát is. Persze vannak a nyitva tartási időnknek olyan szakaszai, amik picit pihenősebbek, ilyenkor néha kiszaladunk elintézni ügyes-bajos dolgainkat – ha már főnök vagyok, néhanapján hadd tehessem meg -, valamint “ismerkedni” járunk a szomszédos üzletekkel és dolgozóikkal. A követlenül mellettünk található vállalkozás, a Selfiegép, ami egyébként party dekorációkkal foglalkozik, ahogy látom, náluk is elég nagy a forgalom. A múltkor mesélte az egyik ott dolgozó srác, hogy egy törzsvásárlójuk épp frissen házasodott és mesélte, hogy volt a lagzin selfie gép és virágfal bérlés, ami mostanság nagyon trendi. Én addig nem sokat tudtam a selfie gépről, de mint kiderült, ez a kis automata (tulajdonképp egy fotóbox) egy tükörreflexes gép, egy stúdióvaku és egy fotónyomtató tudását ötvözi, mindennek kezelői felülete pedig egy érintőképernyő. Egy esemény során végtelen számú fotó elkészítésére és kinyomtatására alkalmas.

Milyen költségekkel számolhatunk selfie gép fotóautomata és virágfal bérlés esetén?

  • 4 óra hosszára történő bérlés esetén 89.000 Ft-tal számolhatunk, plusz bármelyik színes fotófal (köztük a virágosak is) +15.000 Ft-ot ad a költségekhez. Egyszerre csak egy fotófal igényelhető. A standard fehér háttér ingyenes. Kiszállási díj Budapesten nincs, a fővároson kívül 70 Ft/km árral érdemes kalkulálni.
  • 6 órás bérlés során a 109.000 Ft-os árban már benne van egy tetszőlegesen választott színes háttér is.
  • A harmadik opció a 8 óra hosszás selfie gép bérlés, ennek költsége 129.000 Ft, és a színes fotófal mellett egy ajándék fotóalbum is benne foglaltatik az árban.

Mindezt már akkor tudtam meg, amikor kíváncsiságból ellátogattam a Selfie gép fotóautomata weboldalára. Az különösen tetszett a weboldal kialakításában, hogy az árak és ajánlatok világosan, egyértelműen szerepeltek már a kezdőoldalon – nem kell egyből árajánlatot kérnünk, ha kalkulálni szeretnénk a költségeinkkel egy esemény előtt. A galériában nem csak a szerkezetről találtam fotókat, hanem olyan korábbi rendezvényekről is, ahol a Selfie gép automata megjelent. Így már könnyebb volt elképzelnem, hogyan működik ez az eszköz és hogy lehet, hogy ilyen kevés hely is elég neki. A kompakt kis selfie gép ráadásul nem csak szuper képeket tud csinálni, hanem rövid GIF animációk készítésére is alkalmas, amelyek az esemény után digitális formában elérhetővé válnak.

Ugyan a virágfal bérlés is nagy trend, de szerintem a fotóautomata még menőbb! Remélem, hogy az én életemben is lesz nemsokára egy olyan esemény, ahová érdemes lesz kibérelni ezt a csoda szerkezetet.