A tűzhely után a telefonom is elromlott

Vannak olyan szakaszai az életemnek, amikor komolyan kezdem úgy érezni, hogy minden összejátszik ellenem. Ami elromolhat az elromlik, ami félresikerülhet az félresikerül, ami összetörhet az összetörik, ami elveszhet az elveszik. Ilyenkor szívem szerint csak lefeküdnék az ágyamba, betakaróznék és átaludnám a napokat, amíg el nem múlik ez a balszerencsés időszak.

Most is épp a telefonommal tartok a szerviz felé, ugyanis pont most, amikor a legszükségesebb lenne, hogy jól működjön, beadta a kulcsot. Jövő héten utaznék a gyerekekkel Horvátországba, és sajnos a tájékozódási képességem hagy némi kivetnivalót maga után, így a telefonomon található GPS nélkül tulajdonképpen elveszett ember vagyok. Pláne külföldön, egy olyan országban, aminek nem beszélem a nyelvét és ahol még sose jártam korábban. Szerencsére találtam egy telefon szervízt, ami egy héten belül ígérte a javítást, de így is vannak kétségeim, hogy meglesz e időben.

De mindez már meg sem lepett, szinte készültem rá, hogy valami még történni fog indulás előtt. Az elmúlt két hétben ugyanis, egymást követték a balszerencsés esetek, melyek közül a legnagyobb káoszt talán a gáztűzhely meghibásodása okozta, fél nappal egy vendégsereg érkezése előtt, akiknek házi készítésű ebédet ígértem.

Egy enyhébb hisztiroham és pár perc google-zás után sikerült ráakadnom egy olyan cég oldalára, akik SOS ki tudnak jönni, akár egy órán belül is. A vizgazfutesszerelo24 hu egyaránt foglalkozik víz és gázkészülékek javításával, fűtésszereléssel és duguláselhárítással, és ami miatt jelentősen hasznosabbnak bizonyultak, mint a többi cég, akiket találtam az az, hogy a nap 24 órájában riaszthatók a sürgős esetekhez. Miután kitöltöttem az oldalukon található visszahívás kérő szelvényt, pár perc múlva már csöngött is a telefonom. A vonal másik végén szerencsére egy türelmes és szimpatikus hangú úriember volt, aki feltett néhány kérdést a tapasztalt problémákkal kapcsolatban, majd miután pániktól fűtötten beszámoltam neki a helyzet sürgősségéről, biztosított, hogy ne aggódjak, a beszélgetés után azonnal indulnak a helyszínre a szakemberek.

Miután korábban elég sok rossz tapasztalatom volt már kihívott szerelőkkel, akik végül fejcsóválva közölték, hogy nem tudnak mit tenni, le kell cserélnem a készüléket, és mindezért igen busás órabérért kértek el, a szakemberek érkezéséig még kicsit idegesen böngészgettem a vizgazfutesszerelo24 hu oldalát, de mire végig néztem az oldalt már minden rossz érzésem elmúlt, és éreztem, hogy jó kezekbe kerül a tűzhelyem.

A cég ugyanis azt írja magáról, hogy harminckét évnyi tapasztalattal rendelkeznek, minden dolgozójuk profin képzett szakember, akik minimum 5 – 7 évig tanulták a szakmát és legalább ennyi ideje dolgoznak is benne. Ennek kapcsán nem igen fordult még elő, hogy valamit ne tudtak volna megoldani, amíg egy rendszer vagy egy készülék működőképes, addig ők tudják, hogyan javítsák meg. Valójában már a telefonbeszélgetésünk során szinte teljes mértékig fel tudják mérni a probléma forrását és felkészülten, a megfelelő eszközökkel felszerelve érkeznek ki. A munkájukra továbbá garanciát is vállalnak, ami mellesleg ritka a szerelőknél, ellenben annál fontosabb, hiszen így garantálják, hogy nem egy összecsapott munkáért adjuk ki a pénzt, és a készülékünk nem fog rövid időn belül újra meghibásodni, ha pedig valamiért mégis, akkor a vizgazfutesszerelo24 hu költségmentesen újra megjavítja azt. De a cégnek nyilván az éri meg, ha nem kell több alkalommal visszatérni ugyanahhoz a munkához, így precízen és profin dolgoznak. A garancia a szolgáltatástól függően változik, de akár öt évnél hosszabb időre is szólhat.

Családi házakhoz, lakásokhoz, társasházakhoz, panellakásokhoz, ipari létesítményekhez, és cégekhez is egyaránt vállalnak kiszállást. Végeznek cserét, javítást, karbantartást, kiépítést és felújítást is, mind vízrendszerek, és gázkészülékek esetében.

Például ha csöpög a csap, vagy nedvesedik a fal, ha nem sikerül beindítani a mosogató-, vagy a mosógépet, ha csatornázásra van szükség, vagy ha egy teljesen új rendszert szeretnénk kiépíteni, vagy karbantartani, ha nincs meleg víz, vagy nem működik a fűtés, ha a kazánnal van probléma, a vizgazfutesszerelo24 hu a rendelkezésünkre áll. Sem az új, modern kazánok, sem a veterán, de még működőképes darabok nem jelentenek kihívást a cégnek, a szakembereik mindkettő javításában jártasak. Akkor is tudunk hozzájuk fordulni, ha a lefolyók tömődtek el, hiszen nagy nyomású pumpákkal és spirális dugulás elhárító eszközök segítségével hatékonyan és könnyedén meg tudják oldani a gondot.

Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy visszahívást kérünk, vagy betelefonálunk, elmondjuk a problémát, majd megvárjuk míg a szakemberek kiérnek a helyszínre. A vizgazfutesszerelo24 hu felhívja rá a figyelmet, hogy egyes munkák idő igényesbbek lehetnek, mint a többi, hiszen a jó munkához idő kell, de cserébe sok sok évig nem lesz problémánk a berendezéssel. A cég, amint azt az oldalán írja maximalista, nem engedheti meg magának a csalódott, elégedetlen ügyfeleket, így tényleg minden szaktudásukat és tapasztalataikat bevetik az eredményes munka érdekében.

Szintén nagy erényük, hogy hiteles számlát állítanak ki az elvégzett munkáról, amelyet a biztosítóknak is el kell fogadni. Ez persze egyértelműnek tűnhet, de belegondolva volt már dolgunk olyan szerelővel, aki nem akart számlát adni a munkájáról, és mikor fél év múlva az egyik radiátorunk tönkrement és elárasztotta a házat a biztosítónak nem tudtuk felmutatni a bizonyítékot, hogy elvégeztük a szükséges karbantartást. A hiteles számla tehát nem csak az elszámoláshoz lehet szükséges, de akkor is fontos, ha kár keletkezik és nekünk igazolni kell a biztosító felé a problémák megelőzése érdekében tett lépéseket.

A vizgazfutesszerelo24 hu egyébként Budapesten és Pest megye egész területén bárhová ki tud szállni, sürgős esetekben akár 60 perc alatt is. Hozzám is megérkeztek körülbelül másfél óra alatt, pedig Tárnokon lakunk. Szerencsére minden úgy történt, ahogy ígérték, nem sajnálták az időt és a megfelelő eszközöket a javításhoz, de hatékonyan és a helyzethez mérten tempósan haladtak, így nem sokára már újra nekiállhattam a főzésnek. Így szerencsére megmenekültem a kellemetlen helyzettől, hogy milerit halrudakat szolgáljak fel a vendégeknek… Most már nem is kérdés kikhez fogok fordulni legközelebb, ha bármelyik rendszer meghibásodik.