Mi mindent tárolunk a telefonban?

Mindenkinek az egyik legnagyobb rémálma az, hogy elromlik a telefonja. Az enyém legalábbis bizonyosan. Szinte minden fontos adat, telefonszám, alkalmazás, fénykép, videó, banki és személyes információ, szerződések, zenék, filmek, ki tudja még mi minden….ezek mind a telefonomban vannak. Ha egyszer elromlik, el sem tudom képzelni, honnan szerezném meg ezeket megint. Egyszer már történt velem ilyen: nyaralás közben a tengerbe ejtettem a mobilomat. A szinte tökéletesen átlátszó vízben nem volt nehéz megtalálni, azonban hiába volt minden igyekezetem, már soha többé nem tudtam bekapcsolni. Pedig telefonszervizbe is elvittük.

Annyi haszna volt ennek a kis balesetnek, hogy legalább egy pár hétig nem foglalkoztam a telefonnal a nyaralás alatt. Tulajdonképpen nagyon jó élmény volt, azonban amikor végre lett új készülékem, rémülten láttam, hogy az ismerőseim között pánik tört ki, mindenki azt találgatta vajon mi történhetett velem. Ezért elhatároztam, hogy ezentúl mindig lesz pót telefonom. Ebbe ugyanúgy elmentem az összes adatot, és így nem érhet újabb kellemetlen meglepetés.

Ennek ellenére nem árt, ha a legfontosabb telefonszámok, dátumok, adatok offline is rendelkezésünkre állnak. Ezért szeretem például a plasztik névjegykártyákat. Én magam is ilyet szoktam rendelni, ha az ügyfeleimnek szeretnék elérhetőséget adni. A Color Nyomda weboldaláról szoktam venni a kártyákat, azon belül is egészen pontosan a https://www.colornyomda.hu/munkaink/plasztik-kartya-keszites/ linken találom meg őket. A plasztik kártyák nem csupán névjegykártyák lehetnek, hanem akár ajándékkártya, kulcskártya, kaparós kártya, törzsvásárlói kártya is készülhet.

A nyomda honlapján kellő részletességgel tájékoztatnak a rendeléssel kapcsolatos tudnivalókról. Meg kell adni, hogy milyen célra szeretnénk plasztik kártyát vásárolni, milyen mennyiségben, szükségünk lesz-e valamilyen felületkezelésre. A meglévő grafikai elemeket, vagy -amennyiben van- a teljes grafikai tervet szintén el kell küldeni a nyomda részére. Ha nem lennénk biztosak abban, hogy hogyan kell leadni az anyagokat, ehhez a nyomdai anyagleadási segédletben találunk hasznos segítséget. A weboldal arra is felhívja a figyelmet, hogy melyek a jól elkészített plasztik kártya megfelelői. A legjobb, ha magas fényű műanyagot használunk, mivel ezen érvényesülnek leginkább az élénk színek. Ezen kívül nem árt, ha van hely a kártyán, hogy akár alkoholos filccel is írhassunk rá. Továbbá fontos megjegyezni, hogy ha kétoldalas nyomtatást választunk, akkor figyelemfelkeltőbb lehet a termék.

Nekem több helyre is el van mentve a https://www.colornyomda.hu/munkaink/plasztik-kartya-keszites/ webcím, mert rendszeresen szoktam névjegykártyát rendelni. Az egyik hely természetesen a telefonom, de már sokkal előrelátóbb vagyok mint régebben, ezért a laptopomon, és a teljesen hagyományos papírból készült jegyzetfüzetemben szintén megtalálható. Így biztos lehetek abban, hogy nem fogom elveszíteni; pont ahogy az ügyfeleim sem veszítik el egykönnyen a névjegyeimet. A műanyagból készült kártyáknak az az előnye, hogy nem mennek olyan hamar tönkre. Nem szakadnak el, nem kopik le róluk a felirat, és elázni sem tudnak -ez igencsak jól jöhet annak, aki hozzám hasonlóan hajlamos a tengerbe ejteni a dolgait.

A Color Nyomda egyébként természetesen nem csak plasztik kártya készítésével foglalkozik. Nagyon sokféle nyomdai termék és szolgáltatás elérhető a honlapján, illetve az üzemben. A Budaörsön található üzemükben tudnak ügyfeleket fogadni, hétköznapokon 8-17 óra között. Ezen kívül van még két másik üzemük is, azonban azokban nincs ügyfélfogadás. A weboldalon számos referenciaképet is meg lehet nézni, amennyiben kíváncsiak lennénk a Color Nyomda korábbi projektjeire, vagy inspirálódni szeretnénk a következő rendelésünkhöz.

https://www.colornyomda.hu/munkaink/plasztik-kartya-keszites/